Forman International Ltd. her türlü bina ve üst yapı projesini uzman kadrosu ile üstün kalite, bütçe ve proje teslim hedeflerini gözeterek, mühendislik bilgileri ve birikmiş deneyimimizi kullanarak bina ve üst yapı projelerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmekteyiz.

Projenin ilk aşamalarında proje kapsamını belirlemek, bütçe ve inşaat metodu ile ilgili konuları derinlemesine etüd etmek her projenin başarılı olması için gereken ilk adımlardır. Forman International olarak inşaata başlamadan önce gerekli analizleri yaparak ve inşaat süresince ekonomik ve verimli çalışarak üstün kaliteyi yakalamakta ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermekteyiz. Deneyimli sanatkâr ekiplerimiz, yetkin alt yüklenicilerimizi koordine ederek, standartlara uygun, kaliteli malzemeleri tedarik ederek ofis binalarından hastanelere, konutlardan iş merkezlerine her tipte ve her ölçekte inşaat projelerini başarıyla tamamlayıp teslim etmekteyiz.

Yeni bina inşaatları ile beraber renovasyon ve restorasyon projelerinde de eski ve tarihi yapıların karakterlerini koruyarak uzun yıllar daha sorunsuz kullanılacak ve bir anıt gibi yıllarca ayakta durmalarını sağlayacak bir dönüştürme işlemlerini başarıyla gerçekleştirmekteyiz.

İnşaat süresince aşağıdaki hizmetleri sunarak mühendiislik ilkeleri çerçevesinde taahüt projelerini yönetmekteyiz:

  • Projenin ilk aşamalarında maliyet, bütçe ve iş programı analizlerinin yapılıp onaya sunulması. İlk etapta inşaat metodları ve olası zorluklarının çözümleri ile ilgili derinlemesine analiz yapılması.
  • Çağdaş programlar ve kritik yol metodu (critical path method) ile iş programlarının hazırlanması.
  • Projenin amaç ve kapsamına uygun olarak şantiye alanının düzenlenmesi, şantiye ofisinin kurulması ve mobilizasyon çalışmalarının yürütülmesi.
  • İnşaat aktivitelerinin iş programına uygun yürütülmesi ile ilgili farklı disiplinlerden tüm ekiplerin ve alt yüklenicilerin koordinasyonun sağlanması.
  • Kullanılan malzemelerin (beton, demir vs.) kalitesini denetlemek için tüm deney ve testlerin yetkili laboratuvarlar tarafından yaptırılması.
  • Tüm tarafların (Malsahibi, Proje Müellifleri) katılacağı periyodik teknik koordinasyon toplantılarının organize edilmesi. Bu toplantılarda inşaat ilerlemesi ile ilgili bilgi verilmesi, inşaat sırasında karşılaşılan konuların çözümlenmesi, projedeki olası değişiklikler ve malzeme onaylarının yapılması gibi konuların görüşülmesi.
  • İstenmesi halinde periyodik faaliyet/ilerleme raporunun hazırlanması, inşaat durumunun planlanan program ve bütçe ile karşılaştırılması.
  • İnşaat faaliyetleri ile ilgili kalite kontrol yönetim sistemimizin uygulanması, sürekli kontrollerin yapılarak imalatın projeye, şartnamelere ve verilen detaylara yapılması uygun yapılmasının kontrolü. Üstün kalite hedefimize ulaşmak için şantiye mühendis ve mimarlarının detaylı kontrollerini gerçekleştirilmesi, uygunsuz durumların tespiti ve çözülmesi.
  • Proje süresince inşaat risklerinin belirlenerek iş güvenliği önlemlerinin alınması.
  • Potansiyel risklerin iş programı ve bütçeyi etkilemeden önce tespit edilmesi ve önlenmesi için planlama yapılması ve aksiyon alınması.
  • Tüm inşaat faaliyetleri tamamlandığında binanın geçici kabulunun yapılması olması halinde son değişikliklerin yapılması ve binanın ve tüm elektrik ve mekanik sistemlerin çalışır durumda Malsahibi’ne teslim edilmesi.
forman-şantiye-3
shutterstock_79426969
shutterstock_131014292